8 hihetetlen előnye a mangónak, a gyümölcsök királyának

by Irfan Rana

8 hihetetlen előnye a mangónak, a gyümölcsök királyának

 

A mangók olyan finom történelemmel szolgálnak az egész világon az egyik legnépszerűbb gyümölcs számára. Amellett, hogy pazar, pépes és lenyűgöző, a mangók számos egészségügyi előnyt is tartalmaznak! (Mintha további okokra lenne szükségünk, hogy rátépjünk erre a csodálatos gyümölcsre.) Íme néhány előnye a mangóknak, amelyeket esetleg nem ismert. Segít az emésztésben

A mangó elősegítheti az egészséges emésztést. A DK Publishing ‘Healing Foods’ című könyve szerint a mangók enzimeket tartalmaznak, amelyek elősegítik a fehérjék lebontását és emésztését, valamint rostokat, amelyek hatékonyan működtetik az emésztőrendszert. Az élelmi rost segít csökkenteni a szívbetegségek, a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát. A zöld mangóknak több pektinszáluk van, mint az érett mangóknak. (Olvassa el: 6 gyümölcs, amelyek elősegítik a jobb emésztést)

jobb emésztés

A mangók enzimeket tartalmaznak, amelyek elősegítik a fehérje lebontását és emésztését, valamint a rostot is. A „Healing Foods” könyv szerint a mangó húsa prebiotikus élelmi rostokat tartalmaz, amelyek segítenek a bélben lévő jó baktériumok táplálásában. Az egészséges bél káros az egészséges állapotra. A szivárgó bél, a gyenge emésztés mellett, olyan bőrbetegségeket eredményez, mint az IBS, az asztma, a lassú anyagcsere és más egészségügyi problémák. [Olvassa el még: Kanji: A csoda téli ital, amelyet egészséges bélért kell fogyasztania]

gyomor

A mangó húsa prebiotikus élelmi rostokat tartalmaz, amelyek segítenek a jó baktériumok táplálásában3. Fokozza az immunitást Meglepődne, ha tudná, hogy egy átlagos méretű mangó a napi ajánlott C-vitamin akár kétharmadát is tartalmazza. Az erős antioxidáns elősegíti az immunrendszer erősödését és megakadályozza a megfázást / influenzát. (Olvassa el még: Aam Panna: Mitől lesz Pulpy Drink A végső nyári szomjoltó)

mangó

A mangó a napi ajánlott C-vitamin legfeljebb kétharmadát tartalmazza. Elősegíti a szem egészségét A mangók étrendbe való felvétele szintén elősegítheti a szem egészségét. A mangóban gazdag béta-karotin található, amely elősegíti az A-vitamin termelését. Az erős antioxidáns elősegíti a látás javulását, javítja a szem egészségi állapotát, sőt megakadályozza az életkorral összefüggő makula degenerációt vagy a látásvesztést.

 

a szem egészségét

A mangóban gazdag béta-karotin található, amely elősegíti a szem egészségét5. Csökkenti a koleszterinszintet. A mangók étkezése szintén segíthet a koleszterinszint szabályozásában. A magas rosttartalmú pektin hozzájárulhat az alacsony sűrűségű lipoproteinek (LDL vagy rossz koleszterin) lebontásához, amelyek plakkokat okoznak az erekben és blokkolják a véráramlást. [Olvassa el még: 5 gyümölcs, amelyet bele kell foglalnia a koleszterin-étrendbe]

koleszterin

A magas rosttartalmú pektin hozzájárulhat az alacsony sűrűségű lipoprotein (LDL) 6 lebontásához. Megtisztítja a bőrt A mangók bőrbarát C-vitaminnal és A-vitaminnal vannak tele, amelyek mindkettő nélkülözhetetlenek az egészséges bőr és a bőr helyreállítása szempontjából. A mértékkel elfogyasztott mangókról is ismert, hogy hámlasztják és megszüntetik az elhalt pórusokat. Shilpa Arora ND, a makrobiotikus táplálkozási és egészségügyi szakember szerint “A mangók bőrt gyógyító tápanyagokkal vannak ellátva; például a mangóban lévő rostok megtisztítják a mérgező anyagokkal túlterhelt bélet”.

bőr

A mangók bőrbarát C-vitaminnal és A7-vitaminnal vannak tele. Még a cukorbetegek is élvezhetnék Igen, édes, és takarékosan kell enni, de ez nem teszi a mangót szigorú nem-nemként a cukorbetegek számára. A mangók glikémiás indexe 41 és 60 között mozog, átlagosan 51. Az 51 értéke a glikémiás index skálájának alsó végén található. Az 55 évesnél kevesebb ételeket alacsony glikémiás ételeknek tekintik, amelyek fogyasztása biztonságos a cukorbetegek számára. Az alacsony glikémiás indexű ételek gondoskodnak arról, hogy a cukor felszabadulása a vérben lassú legyen, és hogy ne alakuljon ki hirtelen emelkedés a vércukorszintben. Emellett a mangók élelmi rostokban is gazdagok, ami ismét segít a vércukorszint szabályozásában.

 

cukorbetegség

A mangók glikémiás indexe 41 és 60 között mozog, átlagosan 51,8. A súlycsökkenés A mangók, ha mértékkel fogyasztják őket, szintén hozzájárulhatnak a fogyáshoz. A mangóbőrben található fitokémiai anyagok természetes zsírbontóként hatnak. A mangó húsa élelmi rostokkal van tele. A rostok jóllakottság érzetét váltják ki. A magas rosttartalmú gyümölcsök vagy zöldségek fogyasztása esetén hosszabb ideig érzi jóllakását, ami megakadályozza, hogy más magas zsírtartalmú ételeket fogyasszon.

You May Also Like

Leave a Comment

This website Uses Cookies to Improve Your Experience. We'll Assume You're Ok with this, But you can Opt-out if you Wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy