A 2021-es év 7 legfontosabb vitamin- és kiegészítőtrendje

by Irfan Rana

A 2021-es év 7 legfontosabb vitamin- és kiegészítőtrendje

 

A COVID-19 járvány drámai változásokhoz vezetett mindennapi életünkben.

Mivel egyre többen összpontosítottak egészségük és fitneszük javítására, a vitaminok és kiegészítők használata drámai módon megnőtt. Valójában a táplálék-kiegészítő ipar az elmúlt 2 évtizedben a legnagyobb növekedést figyelte meg, 2020-ban 12,1% -kal.

Ez a pálya várhatóan 2021-ig folytatódik, sokan kiegészítőkkel szeretnék egészségüket támogatni. Ennek ellenére elgondolkodhat azon, hogy mely kiegészítő trendek vezetik a listát.

Íme a 20 legnépszerűbb vitamin- és étrend-kiegészítő trend.

 

  1. Stressz SOS

2020-at stresszes, életet megváltoztató események tették teljessé, amelyek a mentális egészségi problémák és a stressz növekedéséhez vezettek az összes korcsoportban (1, 2, 3, 4 forrás).

 

Ennek eredményeként sok ember fordul a kiegészítőkhöz, hogy támogassa mentális egészségét. Valójában a Coherent Market Insights jelentése 8,5% -os növekedési ütemre számít az agy és a mentálhigiénés kiegészítők piacán a következő 6 évben.

Várható, hogy az olyan összetevők, mint a magnézium, a B-komplex vitaminok, az L-theanin, a melatonin, a valerian, a kamilla és a kannabidiol (CBD) egyre népszerűbbé válnak, mivel jobb alváshoz, valamint alacsonyabb stressz és szorongáshoz kapcsolódnak (5 6, 7 forrás, 8 megbízható forrás, 9 megbízható forrás).

Továbbá a növényi alapú adaptogének népszerűsége megugrott, mivel támogathatják a test stresszreakcióját. Különösen az ashwagandha és a rhodiola népszerű ayurvédikus gyógynövények, amelyek csökkenthetik a szorongást, a kortizolszintet és az enyhe depressziós tüneteket (10, 11, 12, 12).

Bár ezek az összetevők előnyösek lehetnek mentális egészségének szempontjából, az új kiegészítők szedése előtt mindig konzultálnia kell egy egészségügyi szolgáltatóval – különösen, ha már depresszió, szorongás vagy más mentális betegségek kezelésére szolgáló gyógyszereket szed.

Vásároljon online stresszoldó kiegészítőket

A természet Ashwagandha-t készített

Minden kényelmes, kis kapszula 125 mg ashwagandha kivonatot tartalmaz a mindennapi stressz csökkentése érdekében.

MOST Kiegészíti a Rhodiola-t

Minden kapszula 500 mg rhodiolát, természetes adaptogént kínál, amely segíthet kezelni a stressz szintjét.

Yogi tea Megnyugtató kamilla tea

Ez a finom, nyugtató tea 1500 mg kamillát ad minden teazsákban. Ez a virág segíthet enyhíteni az enyhe feszültséget és elősegíteni a pihenést lefekvés előtt.

Klaire Labs magnézium-glicinát komplex

Minden kapszula kelát-magnézium-glicinát és magnézium-oxid 100 mg-os keverékét tartalmazza.

BioEmblem hármas magnézium komplex

Ez a magnézium-kiegészítő kelát magnézium-citrát, glicinát és malát keverékét tartalmazza a relaxáció és a stressz enyhítése érdekében. Két kapszula 300 mg magnéziumot ad.

 

  1. Szépségtámogatás

Várható, hogy a szépségápolási és bőrápolási kiegészítők jelentősen növekednek ebben az évben. Legyen szó egy gombóc kollagénről egy turmixban vagy egy csipetnyi kurkumáról egy salátán, a bőrproblémák belülről kifelé történő kezelése egyre nagyobb prioritás lesz.

 

Valójában a Google Ads szerint a kollagénre vonatkozó keresések 33% -kal nőttek 2020 márciusától 2020 decemberéig, ami azt sugallja, hogy fokozott az érdeklődés a szépség iránt, mint a kiegészítő ipar egyik alágazata.

A legfőbb szépségnövelő összetevők közé tartoznak a kollagén peptidek, a C-vitamin, az omega-3-ok, a hialuronsav, a ceramidok és az antioxidánsokban gazdag zöld tea és zöldségkeverékek.

Különösen a kollagn peptidekben, C-vitaminban és omega-3-ban gazdag étrend kapcsolódik a bőr jobb egészségéhez és az öregedés kevesebb jeleihez, például a ráncokhoz és a finom vonalakhoz (13, 14 forrás).

Népszerűségük ellenére ne számítsunk arra, hogy ezek a kiegészítők kompenzálják a rossz bőrápolási és életmódbeli gyakorlatokat. A napi fényvédő viselése, a minőségi alvás, a rendszeres testmozgás és a tápláló étrend kulcsfontosságú az egészséges bőr számára (15, 16, 17 forrás).

Vásároljon bőrápolási és szépségápolási kiegészítőket online

Vital Proteins hidrolizált kollagén peptidek

A Vital Proteins egy népszerű kollagén márka, amely por alakú hidrolizált kollagén peptideket kínál. Könnyedén hozzáadhatja ezt a port vízhez, turmixokhoz, kávéhoz vagy bármilyen más ételhez vagy italhoz.

 

HUM Nutrition Collagen Love

A HUM Nutrition Collagen Love kollagén peptideket, hialuronsavat és C-vitamint tartalmaz a bőr általános egészségének támogatására és a finom vonalak megjelenésének csökkentésére.

Webber Naturals kollagén 30 tabletta

Ez a termék olyan Verisol Bioactive Collagen Peptides termékeket kínál, amelyek azt állítják, hogy a hidrolizált kollagén kis formái. A vállalat ezt a kiegészítést keramidokkal, biotinnal vagy hialuronsavval is kínálja az egészséges bőr további támogatása érdekében.

A természet által készített halolaj és D-vitamin puha gélek

Ez a halolaj-kiegészítő 600 mg EPA-t (eikozapentaénsavat) és DHA-t (dokozahexaénsavat) tartalmaz – az omega-3 két fontos formája, amelyek támogatják az egészséges bőrt. 1000 NE D3-vitamint is biztosít.

You May Also Like

Leave a Comment

This website Uses Cookies to Improve Your Experience. We'll Assume You're Ok with this, But you can Opt-out if you Wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy